Стерилитет

Стерилитетът е невъзможност за реализиране на бременност в рамките на 2 години при жени до 35 години и в рамките на 6 месеца при жени във възраст над 35 години.

1. Диагностика на овулация на при жената
Необходими са две ехографии на 10 и 17 ден от началото на менструалния цикъл за диагностика на овулация.
2. Диагностика на проходимост на маточните тръби.
Извършва се след края на менструалния цикъл, между 6 и 12 ден от началото на менструацията. Изследването продължава между 5 и 15 мин. Извършва се под ехографски контрол и краткотрайна венозна анестизия, което означава че пациентката не усеща болка.
3. Диагностика на яйчников резерв.
Яйчниковия резерв е броя на преантралните фоликули в яйчниците. Този брой определя потенциала на яйчника за образуване на яйцеклетки след стимулация. Диагностиката се извършва с хормонални изследвания.
4. Изследване на мъжка оплодителна способност.
Извършва се с разширена спермограма. Необходимо е пациента да има 3-5 дни полово и алкохолно въздържание преди изследването. Изследват се между 10 и 20 показателя, които определят оплодителната способност на мъжа.
5. Изследване на хламидиаза при мъжа и жената.
Хламидиите са бактерии, които може да причинят изключително тежки поражения върху мъжката и женската оплодителна способност. Те протичат без симтомно в по-големия процент от случаrте. Правят се серологични изследвания при двамата партньори.
Серологичните изследвания при жената са единствения начин, чрез които може да се изследва наличие на хламидии засегнали маточните тръби.
6. Изследване на щитовидната жена при жената
Нормалните нива на хормонита на щитовидната жлеза са изключително важни за овулацията, имплантацията, изнесването на бремеността, както и за правилното невропсихическо развитие на детето. Поддържането на нормални нива на хормоните на щитовидната жлеза е изключително важно в периода на зечеване и в периода на бремеността.
Хормонални изследвания при мъжа. Извършват се само при съмнения за ендрокринни причини за намалена оплодителна способност.
7. Генетични изследвания при мъжа
Назначават се при предполагаемо генетично заболяване при мъжа водещо до стерилитет. Изследване за микроделеция на Y-хромозома.
8. Интраутеринна инсеминация.
След предварителна хормонална стимулация (IUI) на овулацията при жената, се извършва IUI. При IUI мъжът в деня на манипулацията отделя семенна проба, която се обработва за подобряване на оплодителната способност. Обработената семенна проба чрез катетър се въвежда в маточната кухина. Манипулацията продължава не повече от 5 минути и е не e болезнена. Ако доминантния фоликул не се е спукал в деня на IUI, манипулацията се повтаря на следващия ден.

Ин витро

Ин витро оплождането е метод на асистирана репродукция, при който сперматозоидите на мъжа и яйцеклетките на жената се поставят заедно и се култивират в лабораторни условия

Още...

Стерилитет

Стерилитетът е невъзможност за реализиране на бременност в рамките на 2 години при жени до 35 години и в рамките на 6 месеца при жени във възраст над 35 години.

Още...

Донорство от яйцеклетки

Донорска програма на яйцеклетки. Благодарим, Ви, че избрахте да участвате в донорската програма на Ин витро център Стефанов!

Още..

Донорство на
сперматозоиди

Донорска програма на сперматозоиди. Благодарим, Ви, че избрахте да участвате в донорската програма на Ин витро център Стефанов!

Още...

Цени на изследвания при жената

Цени на изследвания при мъжа

Цени на Гинекологични и други манипулации

Цени на асистирана репродукция

Адрес
България
гр.Стара Загора
ул. „Света Троица“ 152.
До западния вход на църквата
"Света Троица"

ivftrakia@abv.bg
 +359- 0886 474 665 
+359- 042 95 77 75

Работно време
Пон - Пт08:00 - 18:00